Український університет заохочує вакцинуватись, публікуючи списки померлих від коронавірусу викладачів

Державний університет телекомунікацій вирішив мотивувати студентів та викладачів вакцинуватися, публікуючи списки померлих співробітників.

Про це повідомляє Телеграм-канал студентів КНУ ім. Шевченка “Червоний Губер”.

Канал публікує світлину оголошення, в якому наголошується, що від Covid-19 померли троє викладачів закладу.

Згідно з оголошенням, усі три смерті датовані за 2020 та 2021 рік. Остання з них сталася 23 березня 2021-го.

Крім того, в оголошенні наведена статистика поширення коронавірусу в Україні.

Канал також опублікував відповідь адміністрації університету на запит щодо законності таких дій. В ній вказується, що “адміністрація університету не вбачає в діях зазначеної особи порушень закону в частині розголошення персональних даних співробітників”. Особою, яка нібито відповідальна за поширення оголошень, студенти вважають директора Навчально-наукового інституту захисту інформації при університеті Віталія Савченка.

“Цивільна правоздатність фізичної особи виникає у момент її народження та припиняєтсья у момент її смерті. Тому, враховуючи положення Закону України “Про захист персональних даних” та Цивільного кодексу України, інформація про померлу особу не є її персональними даними” – йдеться в повідомленні.

Також в ньому вказано, що інформація про померлих співробітників поширена “з метою привернути увагу працівників та студентів Університету до проблеми вакцинації”.


187