В Україні прогнозують зростання смертності від коронавірусу, – KSE

В Україні почала зростати смертність від коронавірусу – в середньому за добу помирає 170 хворих на COVID-19. За прогнозом KSE, цей показник зростатиме.Тим часом темпи зростання захворюваності на коронавірус в Україні сповільнились, але продовжують зростати.

Про це під час брифінгу 8 лютого повідомив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

Загалом за останній тиждень рівень захворюваності в країні виріс на 25%. У KSE прогнозують, що зростання захворюваності й надалі продовжуватиметься, але з ще повільнішими темпами.

“Очікуємо, що у найближчі два тижні буде продовження зростання (захворюваності – 24 канал) до 55 тисяч випадків на піку за окрему добу. Госпіталізації також незначно, але сповільнюються, а от смертність починає зростати на фоні того, що вже чотири тижні поспіль зростає захворюваність. Плюс 29% тиждень від тижня. Може зростати впродовж всього лютого”, – заявив Юрій Ганиченко.

За словами Ганиченка, наразі спостерігається перший тиждень спаду захворюваності в Європі. За останній тиждень кількість виявлених випадків захворюваності в Європі зменшилася на 6%, а у світі – на 15%.


119