“Вже не дихав”: підлітки витягнули із води двох хлопчиків, третього – врятувати не вдалося

На Волині потонув 8-річний хлопчик, який разом із двома своїми друзями пішов на ставок. Діти бігали кригою, коли раптом один із них провалився.

Про це йдеться в ТСН.16.45.

Трагедія сталася на ставку, який одразу за селом. Троє школярів, не попередивши дорослих, прибігли туди і почали гратись на кризі. Аж раптом крига під восьмирічним Русланом тріснула, хлопчик провалився у воду. Налякані друзі почали було його рятувати і самі попадали у водойму. “Один хлопчик стояв на краю і махав руками, кричав: “Допоможіть, допоможіть”, – розказують свідки.

Дітей, які кликали на допомогу, побачили двоє підлітків. Антон і Данило саме їхали повз на мотоциклі. Хлопця, який обома руками тримався за кригу, вони намагалися витягти палкою. “Але він сказав, що він не може вхопитися за неї і тоді довелося роздягатися і лізти у воду”, – каже один із юнаків.

З води підлітки дістали двох хлопчиків. Один не встиг сильно намокнути і залишився на березі шукати третього товариша. Другого врятованого хлопчика, що геть змерз, Антон повіз мотоциклом до села, там розраховував на допомогу. До приїзду швидкої школяра відігрівали у найближчій хаті. “Давай роздягати його, відігрівати, закутали його, а ноги вже дерев’яні. То не дай Бог. І “хухаєм”, і розтираємо, і трасе всіх, і не знаємо, що робити”, – розповідають сусіди.

Тим часом з води витягли тіло восьмирічного Руслана – хлопчик не дихав. “Вже він був без ознак життя, було дві карети швидкої, відразу почали надавати допомогу, реанімацію”, – розповідають поліцейські.

Врятувати хлопчика не вдалося. Нині у лікарні двоє його друзів. За словами медиків, загрози їхньому життю вже нема. “Стан було оцінено у них як середньо-важкий, звичайно переохолодження, ціаноз тіла, знижена температура тіла”, – констатують лікарі.

Біля дітей чергують родичі. Спілкуватися на камеру відмовляються. “Всі три сім’ї хороші. І не думаю, що вони не казали дітям, всі наголошували, і школа наголошувала, і в церкві батюшка і батьки наголошували, щоби діти не йшли”, – переконують у селі.

Рятувальники благають людей, не ходити по водоймах. Надворі потеплішало, а крига ламається на очах. “Якщо ви очевидцем стали такої ситуації, то першою чергою за допомогою підручними засобами рятувати – за допомогою палиці, гілку виламати”, – нагадують рятувальники.

Руслана поховали сьогодні. Він був молодшою дитиною в родині, крім нього в батьків лишилося двоє. У поліції смерть хлопчика кваліфікують як нещасний випадок.


293