В Україні змінилися ціни на м’ясо. Яловичина лише за останні 2 тижні зросла в ціні на 7%, її середня ціна у супермаркетах становить 219,13 грн/кг. Водночас курятина в країні подешевшала на 6%.
Постійна динаміка подорожчання яловичини спостерігається ще з початку 2018 року. Ключова причина – постійне скорочення обсягів виробництва в Україні, повідомляє прес-служба УКАБ (“Український клуб аграрного бізнесу”) у п’ятницю, 18 лютого.
Поки що така тенденція триває. За результатами 2021 року обсяги виробництва яловичини скоротилися на 10% у порівнянні з попереднім роком. Проте стабілізація ситуації не очікується, ця динаміка продовжується і цього року.
При цьому ціна на найбільш популярний і доступний в Україні вид м’яса – курятину – за останні 2 тижні знизилася на 6%. Наразі її в середньому можна купити за 100,82 грн/кг.
В УКАБ зазначають, що, на відміну від яловичини, в Україні зростають обсяги виробництва курятини. Це могло стати причиною здешевлення. За результатами січня поточного року було вироблено на 8,1% більше цього вида м’яса, якщо порівнювати з таким же періодом 2021-го.
Зазначимо, за підсумками 2021 року в Україні зросли середні ціни на м’ясо, свідчать дані Державної служби статистики. У січні вартість становила 78,8 грн/кг, а вже у грудні подорожчала аж до 94,8 грн/кг.
228