Загострення на фронті: загинули двоє українських військових

У Донецькій області внаслідок обстрілу з боку окупантів загинули двоє українських військовослужбовців.

Про це Національна поліція повідомляє у Фейсбуці.

“Незаконні збройні формування обстріляли селище Новолуганське, загинув мирний мешканець, пошкоджено будинки. Загалом за добу внаслідок обстрілів вісім населених пунктів регіону – а це близько 43 000 жителів – залишилися без електропостачання та/або води”, – ідеться в повідомленні.

Так, близько 17:20 в селищі Новолуганське снаряд влучив у квартиру на другому поверсі, також під вогнем опинився колишній гуртожиток, де функціонують магазини.

Унаслідок обстрілів загинув 51-річний житель селища. Також був пошкоджений газогін.

На місце виїхала слідчо-оперативна група та керівництво Бахмутського райвідділу поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

Унаслідок обстрілу селища Зайцеве загинули двоє військовослужбовців, троє були поранені.

Ще один воїн поранений у Водяному. Попередня кваліфікація – ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється.

За даними Нацполіції, протягом доби через обстріли окупаційних військ зафіксовані вісім пошкоджень інфраструктури.

Без водопостачання залишилася Авдіївка та навколишні села, а також Мар’їнка, Красногорівка та Верхньоторецьке. Електропостачання відсутнє в Красногорівці, а також двох населених пунктах поблизу Торецька – Дружба та Озарянівка.

Російські окупаційні війська, станом на 17 годину 21 лютого, 54 рази порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об’єднаних сил. Унаслідок обстрілів чотири військовослужбовці отримали осколкові поранення та перебувають у лікувальному закладі. Стан їхнього здоров’я різної важкості.


182