Росіяни продовжують знищувати Маріуполь і готують наступ на Сєвєродонецьк – Генштаб ЗСУ

Російські окупанти зосередили зусилля на утриманні зайнятого становища та продовжують штурмувати Маріуполь. Також ворог продовжує завдавати авіаційних ударів та артилерійських обстрілів по об’єктах цивільної та військової інфраструктури.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 12.00 26 березня.

Крім того, окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне і готуватися до наступу на Сєвєродонецьк.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Волинському напрямку противник наступальних дій не робить. Водночас наголошується на переміщенні з пунктів постійної дислокації підрозділів збройних сил республіки Білорусь на полігони.

На Поліському напрямку противник продовжує обстріл населених пунктів, активних наступальних дій не вчиняє.

На Сіверському напрямку противник наступальних дій не робив. Ворог зосереджував основні зусилля на стримуванні раніше зайнятих рубежів, зазнав втрат і відступив окремих напрямах.

На Слобожанському напрямку ворог утримує раніше зайняті рубежі, здійснює перегрупування та нарощування угруповання військ з метою здійснення наступу на окремих напрямках. Також окупанти продовжують проведення обстрілів Харкова.


244