У Пентагоні підтвердили, що Україна зупинила просування російських військ на низці напрямків

Російські війська станом на 28 березня “застрягли” на декількох напрямках в Україні. Про це раніше повідомили у Генштабі ЗСУ, а у Пентагоні згодом лише підтвердили інформацію.

Про це пише CNN.

Високопоставлений посадовець Міністерства оборони США заявив, що російські сили на низці напрямків не досягли жодного успіху. Військо окупантів разом з тим зазнає значних втрат.

Представник Пентагону повідомив американським журналістам, що російські сили значною мірою “застопорились” у декількох частинах України.

Жодних змін воєнної ситуації не зафіксовано у напрямках таких міст: Маріуполь, Чернігів, Харків, Миколаїв, Київ.
“Вони (окупанти) не досягли жодного прогресу у просуванні до Києва. Те ж стосується усіх інших населених пунктів на півночі, будь-то Чернігів чи Харків”, – зазначив американський чиновник.

Разом з тим, за даними Пентагону, у Маріуполі російські сили продовжують використовувати “дальній вогонь”, однак взяти місто де-факто окупантам не вдається. Крім того, жодних змін у повітряному та морському просторах України у Міноборони США також не зафіксували.

Про стабільну і контрольовану Україною ситуацію прозвітували також щодо Миколаєва.

Представник Пентагону зазначив, що з початку вторгнення вони нарахували уже понад 1 370 ракет, випущених Росією по території України.


257