Колишнього ведучого телеканалу «Інтер» підозрюють у державній зраді

Українські правоохоронці повідомили про підозру громадянину України – російському журналісту за фактом державної зради.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, зрадник до 2014 року працював ведучим на українських телерадіоканалах. Потім переїхав до Москви і почав працювати журналістом на російському державному телеканалі.

“Журналіст” висвітлює події в Україні у вигідному Кремлі ракурсі. За інформацією слідства, він активно формує хибне ставлення росіян до українців та розпалює сепаратистські настрої українського населення. А також, підтримує кремлівське керівництво та напад РФ на Україну

За даними прокуратури, зрадник працює на замовлення російських високопосадовців, державних органів влади та медійних центрів РФ.

На своїх сторінках у соцмережах колаборант дискредитує українську владу і всіляко формує негативний імідж України на міжнародній арені.

Слідство встановило, що зрадник виступає під рядом “посад”. Так росЗМІ його представляють політологом, деканом факультету медіакомунікацій, президентом Асоціації “Майбутнє країни”, лідером руху “Російських українців” та військовим експертом.

В прокуратурі не називають особи зрадника, та судячи з наведеної інформації, йдеться про колишнього ведучого телеканалу “Інтер” Юрія Кота. Він народився у Житомирі, та є прихильником “Антимайдану”, терористичних угруповань “ЛНР” та “ДНР” і з 2014 року проживає в РФ.


252