Одна із найтрагічніших ночей на Дніпропетровщині: що відомо про наслідки та жертв російської атаки

Росія “Градами” накрила Марганець та Мирівську громаду, що на Дніпропетровщині. Лише у Марганці по житлових кварталах, де спали люди, росіяни випустили 80 реактивних снарядів.

Детальніше про це – у сюжеті ТСН.

Без дахів та вікон, з потрощеними шибками й величезними вирвами просто на центральній площі – це наслідки обстрілів Марганцю. По місту вдарили вночі – смерчами й градами. Внаслідок вибухів в одному з подвір’їв постраждала чи не кожна 5-поверхівка. Повсюди – уламки шиферу, скла та цегли. Людей з найбільш постраждалих будинків тимчасово відселили.

Після нічного удару 9 людей загинули одразу, 11-х доправили в лікарню. До ранку у реанімації померли ще двоє марганчан. 56-річну Людмилу привезли в лікарню однією з перших. Вночі жінку прооперували. З ноги витягли осколок від граду. Людмила каже: після обстрілу була в такому стресі, що навіть не відчувала болю. Найбільше всі боялися, що росіяни вдарять знову. Але покинути будинок не могли – понівечені металеві двері намертво заклинило.

Медики розповідають: чотирьох найбільш важких пацієнтів вже перевели до іншої багатопрофільної лікарні. Інших – лікуватимуть на місці. Це – політравми, мінно-вибухові травми, осколкові поранення, переломи.

Після обстрілу люди починають прибирати наслідки “руського міру”. Згрібають цеглу й сміття, закидують в бульдозери, але відновлювати середмістя буде дуже складно. Окрім десятків житлових будинків, від нічного обстрілу постраждали геріатричний пансіонат, будинок культури та місцева школа.

В цій школі після російських прильотів не лишилось жодного вцілілого вікна. Вчителі кажуть: якщо раніше розглядали хоча б мінімальну можливість розпочати заняття 1-го вересня в офлайні – зараз про це не йдеться взагалі.

По Марганцю росіяни гатять уже третій тиждень. Обстрілюють місто з території Енергодара – там, на іншому березі Каховки, вони встановили “Гради” просто за стінами АЕС. Вдарити у відповідь ЗСУ не можуть.


276