Ресторани McDonald’s повертаються в Україну: коли та де запрацюють

фото REUTERS

Українські ресторани мережі швидкого харчування McDonald’s повертаються в Україну. Вони будуть відкриватися поетапно. Першими відновлять роботу заклади у Києві та на заході України.

Про це повідомила пресслужба компанії 11 серпня.

“Ми вирішили запровадити поетапний план відновлення роботи деяких ресторанів у Києві та на заході України, де інші бізнеси безпечно відновили роботу. Протягом кількох наступних місяців ми з партнерами будемо займатися відновленням ланцюгів постачання продуктів у ресторани, підготовкою ресторанів до обслуговування клієнтів, поверненням команди ресторанів і співробітників у робоче середовище, а також впровадженням розширених процедур і протоколів для підтримки безпеки наших людей і клієнтів”, — ідеться в заяві Макдональдс.

“Готуючись знову обслуговувати наших українських клієнтів, ми керуватимемося нашими цінностями та нашою метою годувати та розвивати громади. До зустрічі”, — додали у зверненні.

У компанії повідомили, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія продовжила виплачувати зарплати понад 10 тисячам співробітників, а “незліченна кількість членів Родини МакДональдз у світі відкрила свої серця, домівки та ресторани для тих, хто шукає притулку”.

Рішення про повернення McDonald’s привітав глава МЗС України Дмитро Кулеба.

“Ми вели довгі переговори і переконували McDonald‘s відновити роботу в Україні. Я вдячний керівництву компанії за ухвалене рішення. І окрема подяка усім, хто долучився до цієї адвокації у США та в Україні. Адже справа далеко не лише у бігмаках, за якими так скучили мільйони українців. Повернення великої американської компанії — це насамперед сигнал для міжнародного бізнесу про можливість працювати в Україні, навіть попри умови війни. Це робочі місця та податки до українського бюджету, виживання нашої економіки в часи російської агресії. Це, зрештою, частина відновлення України”, — наголосив Кулеба.


402