Росіяни знову обстріляли Запорізьку АЕС: зафіксували 10 «прильотів»

Російські війська сьогодні, 11 серпня, знову обстріляли Запорізьку АЕС і території поблизу атомного об’єкта.

Про це повідомляє “Енергоатом”.

“Сьогодні, 11 серпня 2022 року, рашисти вкотре піддали обстрілам найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п’ять “прильотів” у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання.

На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Однак ворог на цьому не зупинився.

Ще п’ять “прильотів” сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС”.

Внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести “перезмінку”. Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад до Енергодара. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни.

В агентстві запевнили, що ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною, заявили в “Енергоатомі”.

Що відомо:

5 серпня в Енергоатомі повідомили, що російські окупанти двічі за день обстріляли територію Запорізької АЕС. Спершу було зафіксовано 3 прильоти біля промислового майданчика – ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку.

Згодом росіяни вдарили по ЗАЕС з РСЗВ, влучивши снарядами поблизу одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.
6 серпня ввечері російські окупанти ракетами обстріляли Енергодар і влучили по майданчику ЗАЕС безпосередньо поруч зі станційним сухим сховищем відпрацьованого ядерного палива.

Глави МЗС “Групи семи” (G7) оприлюднили заяву з приводу ситуації на Запорізькій атомній електростанції, у якій вимагають від Росії негайно повернути контроль над АЕС Україні.


127