Дієтологи назвали п’ять найшкідливіших продуктів для фігури

Деякі продукти з високим вмістом вуглеводів особливо шкідливі для фігури, вважають дієтологи. Спеціалісти радять уникати споживання деяких продуктів, щоб не набрати зайвої ваги.

Дієтологиня Ліза Янг насамперед відзначила бублики. За калорійністю вона прирівняла один з’їдений бублик до чотирьох-п’яти скибочок хліба і пояснила це тим, що їх рідко їдять у чистому вигляді.

“Вони часто використовуються як сніданок з різними начинками, такими як вершковий сир, арахісова олія та інші висококалорійні продукти”, — додала вона.

Другими у списку стали пластівці для сніданку, в яких, на думку фахівців, мало поживних речовин.

“Люди нерідко асоціюють пластівці з корисною їжею, але солодкі пластівці часто містять стільки ж або навіть більше доданого цукру, ніж печиво”, – пояснила Янг.

Дієтолог Моргін Клер додав, що з’їдені на сніданок пластівці можуть призвести до різкого підвищення рівня цукру в крові.

Найбільш небезпечною для здоров’я та фігури дієтологи вважають солодку газовану воду, в якій не міститься практично нічого, крім цукру.

Четвертим у списку став білий хліб, який, за словами фахівців, зазнає сильної обробки при виготовленні та позбавляється поживних речовин. Він містить велику кількість вуглеводів, а вживання такого хліба у великих кількостях веде до набору ваги.

Останніми у списку стали макарони з рафінованого пшеничного борошна. Дієтологи пояснили, що в них багато вуглеводів і немає клітковини.


240