Рецептів яблучних пирогів існує безліч, але деякі з них перевірені часом і досвідом, і вважаються ледь не “канонічними”.
Складники на форму 19 на 29 см:
– Яблука – 4 шт.
– Яйце – 2 шт.
– Цукор – 100 г
– Ванільний цукор – 10 г
– Кориця – 1 ч. л. (за бажанням)
– Сіль – щіпка
– Борошно – 200 г
– Молоко – 100 г
– Розпушувач – 1 ч. л.
Покрокове приготування пирога
Наріжте яблука на часточки. Посипте їх корицею.
Збийте яйця з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі протягом 3-4 хвилин. Влийте молоко.
Змішайте борошно з розпушувачем. Додайте до рідких інгредієнтів. Замісіть рідке тісто.
Змастіть пергамент вершковим маслом та викладіть у форму. Зверху викладіть яблука. Залийте тістом і трохи перемішайте.
Випікайте 30-35 хвилин при 180 градусах.
Коли пиріг прохолоне, посипте його цукровою пудрою.
144