Молдова висилає дипломата РФ після падіння російської ракети на території країни

МЗС Молдови також засудило російські обстріли України

Молдова оголосила одного зі співробітників російського посольства персоною нон ґрата. Його видворяють після інциденту з падінням ракети, що мав місце під час російського обстрілу України, повідомили в МЗС Молдови.

Молдова підтвердила, що ракетні удари по Україні продовжують нарощувати ризики безпеки, а громадяни Молдови все більше відчувають на собі руйнівні наслідки війни.

У відомстві наголосили, що атаки на українську енергетичну інфраструктуру також породжують підвищену загрозу для енергетичної безпеки Молдови.

Нагадаємо, в МВС Молдови повідомили, що під час масованої ракетної атаки РФ проти України вранці 31 жовтня одна з ракет, збитих українською системою ППО, впала на північному краю населеного пункту Наславча, що розташований на кордоні з Україною. У деяких будинках у селі вилетіли вікна, ніхто не постраждав.

Своєю чергою, міноборони Молдови повідомило, що їхні системи спостереження не зафіксували порушення повітряного простору країни ракетою, яку збила українська ППО й уламки впали на території Молдови поруч з українським кордоном, повідомляє Newsmaker.

До слова, під час масованого обстрілу України 10 жовтня три російські ракети порушили повітряний простір Молдови.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter