Росія погрожує Молдові відключенням газу у разі підтримки санкцій ЄС

Заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Мєдвєдєв пригрозив Молдові, що заходи Кремля у відповідь на приєднання Кишинева до антиросійських санкцій не змусять себе чекати. Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Telegram-канал Мєдвєдєва.

«Намагаючись догодити своїм новим господарям, не будучи в ЄС, готові приєднатися до європейських санкцій проти нашої країни. Ну що ж. Нехай спробують. Тоді вони можуть бути впевнені на 100% у тому, що не отримають від нас не лише «дорогих» енергетичних та інших ресурсів, а й взагалі ніяких. Нехай насолодяться санкціями, ще не потрапивши до ЄС», – заявив Дмітрій Мєдвєдєв.

Він також натякнув, що Росія готова «захищати» своїх «громадян», які проживають у підконтрольному РФ Придністров’ї.

«Якщо розпочнеться серйозна заваруха навколо аншлюсу Молдови Румунією, слід мати на увазі, що у Придністров’ї проживає близько 220 тисяч громадян Росії», – натякнув він на можливі дії РФ у регіоні.

Нагадаємо, що 23 червня лідери ЄС на саміті в Брюсселі надали Україні та Молдові статус кандидата на вступ. Євросоюз очікує, що держави-кандидати приєднуватимуться до її санкційних режимів. Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу заявив, що Молдова має намір приєднатися до санкцій Євросоюзу проти РФ.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter