Лавров вигадав нову мету війни Росії проти України

Міністр закордонних справ Росії Сєрґєй Лавров пояснив, що війна Росії проти України повинна покінчити «з безоглядним курсом на повне домінування США», повідомила російська агенція «Росбалт».

«Наша спеціальна військова операція (так у Росії називають війну проти України, – прим. ZAXID.NET) покликана покласти край безоглядному розширенню і безоглядному курсу на повне домінування США та під ними інших західних країн на міжнародній арені», – сказав Лавров у понеділок, 11 квітня.

Зазначимо, що російське керівництво на різних етапах війни та на різних рівнях суперечливо визначало цілі вторгнення: «демілітаризація» та «денацифікація» України; зміна керівництва країни та повернення України до російського впливу; «звільнення Донбасу», тобто збільшення кордонів маріонеткових «республік» «ДНР» і «ЛНР» до меж Донецької та Луганської областей.

Таким чином, новий варіант, який назвав Лавров, глобалізує війну, яку розпочала Росія. Він відповідає поясненням російської пропаганди, чому «спецоперація» затягнулася: нібито Росія воює не з Україною, а зі США та НАТО, зазначає «Укрінформ».

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter