США офіційно визнали, що Росія скоює воєнні злочини в Україні


США офіційно визнали, що Росія скоює воєнні злочини в Україні

Про визнання воєнних злочинів заявив держсекретар США Ентоні Блінкен

США визнали, що Росія вчиняє військові злочини в Україні. Про це йдеться у оприлюдненій 23 березня заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

У заяві вказано, що війна, яку Росія розпочала в Україні, спричиняє численні руйнування, а також загибель цивільних мешканців.

«Російські війська знищили багатоквартирні будинки, школи, лікарні, критично важливу інфраструктуру, цивільні транспортні засоби, торгові центри та машини швидкої допомоги, в результаті чого тисячі невинних мирних жителів були вбиті або поранені», – йдеться в заяві Ентоні Блінкена.

Держсекретар США згадав про бомбардування пологового будинку у Маріуполі, а також знищення місцевого театру, у якому ховались сотні цивільних.

«Сьогодні я можу оголосити, що на основі наявної наразі інформації уряд США оцінює, що російські війська вчинили воєнні злочини в Україні», – сказав Блінкен.

Дежсекретар США додав, що ця оцінка ґрунтується на ретельному аналізі доступної інформації з офіційних і розвідувальних джерел.

Нагадаємо, що 23 березня в Україні триває 28 день повномасштабної війни, яку розпочала Росія. За цей час були знищені тисячі житлових будинків та об’єктів інфраструктури, від ворожих обстрілів також загинули та постраждали тисячі цивільних.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter