Район консульства США в Іраку обстріляли ракетами з Ірану

По Іраку в районі, де розміщене консульство США, здійснено ракетний удар – найімовірніше, з території Ірану.

Ракети впали біля консульства США і телестанції «Курдистан 24» у районі Салах-ед-Дін в Ербілі, повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на Іракське інформаційне агентство INA.

За попередніми даними, жертв немає. Внаслідок вибуху постраждала будівля телеканалу «Курдистан 24».

Як заявив голова Ербіля Омед Хошнав, у районі атаки впало кілька ракет. Водночас він зауважив, що «поки невідомо, що було ціллю – американське консульство чи аеропорт».

У соцмережах поширюють відео, які нібито зняли мешканцяі Ірану, з яких видно запуск ракет з території цієї країни. Геолокація щонайменше одного з цих відео – іранський Хасабад, де розміщена воєнна база.

Як повідомив телеканал Al Arabiya, йдеться про іранські ракети «Фатех-110».

Іранські ЗМІ запевняють, що ціллю нібито були «об’єкти Моссаду» – національної розвідувальної служби Ізраїлю. Це, мовляв, помста за двох іранських офіцерів, яких ізраїльські спецслужбовці вбили в Сирії.

Як повідомив український військовий журналіст Андрій Цаплієнко, в іранських телеграм-каналах тим часом публікують дописи з натяками на те, що ця атака здійснена на підтримку російських загарбників в Україні.

«Z and V you are not alone» («Z та V, ви не самотні») – зазначається в телеграм-каналі Sabereen News. Це антиамериканський дезінформаційний ресурс, розрахований на іракську аудиторію, який, імовірно, фінансує Росія. Як відомо, Z та V – символи війни російських загарбників проти України.

Як зауважив Цаплієнко, однією з версій загострення в регіоні може бути бажання Росії розпочати там конфлікт через те, що Іракський Курдистан може постачати якісну та дешеву альтернативу російській нафті. Зазначимо, що раніше США відмовилися від російської нафти.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter