У Польщі викрили шпигунів, які встановили камери на шляхах постачання зброї Україні

Аеропорт поблизу Ряшева, де російські шпигуни встановаили камери

Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало шістьох іноземців, які готували диверсії на залізничних маршрутах і в критичній інфраструктурі. Шпигуни встановлювали камери на трасах та залізничних вузлах Підкарпатського воєводства. Журналісти RMF FM у середу, 15 березня, зазначили, що це головний пункт постачання Україні західної зброї та боєприпасів.

Після інциденту Польща посилила охорону залізниці та об’єктів критичної інфраструктури. «Шість осіб, яких затримало Агентство внутрішньої безпеки, є іноземцями з нашого східного кордону, які працювали на замовлення російських спецслужб. За інформацією, яку отримав кореспондент RMF FM, йдеться переважно про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві. Зокрема, неподалік летовища “Ясенка” що поблизу Ряшева», – розповіли в RMF FM.

Камери шпигунів знайшли й в інших польських воєводствах. Працівники спецслужб та поліція перебувають у стані підвищеної готовності. Наразі у Польщі посилили охорону стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі та ключових об’єктів критичної інфраструктури.

Зазначимо, що торік польські спецслужби затримали російського бізнесмена, який збирав інформацію про боєздатність збройних сил Польщі та військ НАТО. Він жив у Польщі з 2003 року та займався транскордонними перевезеннями.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та
натисніть
Ctrl+Enter