США готують новий пакет озброєнь для України, попри кризу в Конгресі

Наступного тижня адміністрація президента США Джо Байдена оголосить про новий пакет військової допомоги для України. Про це 7 жовтня повідомила агенція Reuters.

За даними джерел журналістів, США витратять на це кошти, що їх виявили в червні, коли Пентагон визнав, що внаслідок бухгалтерської помилки переоцінив допомогу Україні на понад 6 млрд доларів. Міністерство оборони США все ще має близько 5,4 млрд доларів з цієї суми.

Ці гроші дозволяють надіслати Києву додаткову зброю та боєприпаси, попри виключення майбутньої допомоги Україні із законопроекту про тимчасовий бюджет, ухваленого Палатою представників. Склад наступного пакета допомоги все ще обговорюють. Його орієнтовна вартість — близько 200 млн доларів. Очікують, що про допомогу оголосять 11 жовтня на 16-му засіданні Контактної групи з питань оборони України в Брюсселі.

4 жовтня стало відомо, що Палата представників Конгресу США проголосувала за відставку Кевіна Маккарті з посади спікера. За відповідне рішення висловилися 216 чиновників. Таким чином, республіканець Кевін Маккарті став першим в історії США спікером Палати представників, який був змушений піти з посади. Лише після переобрання спікера Палата представників зможе голосувати за інші рішення, в тому числі про надання допомоги Україні.