У Німеччині вбили 27-річну українську біженку

Поліція розшукує зниклих безвіти, а також можливих свідків інциденту

На дамбі річки Рейн біля міста Гоккенгайм в південно-західній частині Німеччини поліція знайшла тіло 27-річної українки, яка жила в будинку для біженців у районі Рейн-Неккар. Як повідомило, 12 березня, німецьке видання Bild, жінку, яку декілька днів вважали зниклою безвісти, знайшов на березі Рейну випадковий перехожий.

Поліція виявила на її тіла сліди насильства. Водночас її матір, а також новонароджена дитина зникли безвісти.

Як повідомляє український сайт «Апостроф», загиблою виявилася Маргарита Разас. Її зникулу маму звуть Марина Стеценко, а доньці – п’ять тижнів. Відомо, що українка жила з маленькою донькою та своєю 51-річною мамою в будинку для біженців. Обидві жінки зникли минулого понеділка.

Щоб знайти можливі знаряддя вбивства, правоохоронці за допомогою собак обстежили територію навколо місця на березі Рейну, де знайшли тіло дівчини. Наразі не повідомляється, чи було щось знайдено.


51-річня Марина Стеценко зникла безвісти фото Bild

В поширеному управлінням поліції Мангейма прес-релізі йдеться, що тіло було знайдене зранку 7 березня. Лише згодом після розслідування вдалось встановити її особу. Наразі матір загиблої – Марину Стеценко – вважають головним свідком як у смерті жінки, так і в пошуках немовляти.

Правоохоронці просять усіх, хто має будь-які дані про події на місці вбивства 6 або 7 березня або перебував у цьому районі в зазначений період часу, звернутися в поліцію.

Зауважимо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну станом на лютий 2024 року в Німеччині перебували понад 1,1 млн українських біженців, з них близько 700 тис. – жінки. Майже половина з них проживають у трьох найбільших федеральних землях – Північному Рейні – Вестфалії, Баварії та Баден-Вюртемберзі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *