Міноборони Британії звинуватили у затримці постачання озброєння для України, – The Guardian

Більш ніж половина грошей фонду підтримки України, яким опікується Міністерство оборони Великої Британії, досі не були використані через бюрократичні затримки з контрактуванням постачальників зброї. Про це йдеться у матеріалі видання The Guardian.

Британське оборонне відомство звинувачують у «повільній роботі» через бюрократичні затримки. Зокрема, майже 500 млн фунтів стерлінгів з тих 900 млн які надійшли від дев’яти країн-донорів упродовж останніх двох років досі не використані.

Своєю чергою, в оборонному відомстві такі зволікання пояснюють тим, що змушені ретельно перевіряти кожну з компаній, яка бере участь у тендерах щодо озброєння. При цьому у Міноборони Великої Британії визнають, що навіть у випадку вже підписаних контрактів деякі поставки очікуються не раніше весни 2025 року.

«Міністри визнали, що частина обладнання, передбаченого підписаними контрактами, не потрапить в Україну раніше весни наступного року», – йдеться в публікації.

Тіньовий міністр оборони Джон Гілі звинуватив уряд Ріші Сунака у надто повільних діях з «надсилання життєво необхідного обладнання українцям». При цьому парламентар від лейбористської партії наголосив, що у питаннях допомоги Україні та посилення союзників у НАТО влада завжди може розраховувати на підтримку опозиції.

Зауважимо, що Міжнародний фонд для України під керівництвом Великої Британії нараховує 9 країн-донорів. Він був створений у серпні 2022 року для фінансування військового вишколу та обладнання для України після широкомасштабного вторгнення Росії. Його характеризували як «гнучкий фонд із низьким рівнем бюрократії» задля швидкого забезпечення українців озброєнням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *