П’ятьох чиновників Білого дому звільнили через вживання ними марихуани

П'ятьох чиновників Білого дому звільнили через вживання ними марихуани
П’ятеро чиновників Білого дому були звільнені після того, як стало відомо про вживання ними марихуани, повідомила прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі на сторінці в Twitter.

При цьому відомо, що в Білому домі збираються пом’якшити внутрішні вимоги безпеки по відношенню до легких наркотиків. Адміністрація має намір скоригувати правила таким чином, щоби для держслужбовців, які курили марихуану в минулому, не було перешкоди в кар’єрному зростанні.

“Із сотень найнятих за останній час співробітників Білого дому лише п’ятеро звільнені в зв’язку з політикою адміністрації”, – заявила Дженніфер Псакі, привівши ефективність даних заходів, як приклад.

Прес-секретар Білого дому відповіла на звинувачення видання The Daily Beast, в якому з посиланням на особисті джерела повідомлялося про численні молодих співробітників Білого дому, які були звільнені або переведені на випробувальний термін після того, як офіційно зізналися, що колись курили марихуану. Це торкнулося і тих, хто вживав наркотик в штатах, де він легалізований.

Співрозмовники видання відзначили, що адміністрація Байдена під час перехідного періоду пообіцяла, що не звільнятиме за марихуану в минулому, тому деякі чиновники під час перевірок самі зізналися, за що і поплатилися.


551