Дизайн змінився сильно: компанія Apple представила новий 14 айфон

Преміальні смартфони iPhone нового покоління отримали радикальні зміни у дизайні за останні п’ять років. Гаджети втратили горезвісну “монобров”, яка була у всіх iPhone кількох останніх поколінь.

Монобров замінили невеликим овальним модулем “Динамічний острів” із датчиком FaceID та сенсорами фронтальної камери, які заховані трохи нижче верхньої рамки дисплея, пише “НВ”.

Динамічний острів також виконує функцію панелі інструментів, що відкривається при натисканні на нього.

На відміну від базових версій iPhone 14 та 14 Plus, смартфони серії Pro отримали процесор нового покоління A16 Bionic, який у компанії називають “найпотужнішим серед усіх смартфонів”.

Версія Pro має 6,1-дюймовий дисплей з функцією Always-on, а iPhone 14 Pro Max отримав 6,7-дюймовий екран.

Одним із головних оновлень також стала наявність дисплея наступного покоління ProMotion із частотою оновлення 120 Гц.

Повністю змінили і основний модуль камер, додавши три нових сенсори з основною камерою на 48 Мп, яка стала “найбільшою в історії Apple”.

Новий модуль камер дозволяє збільшувати зображення в чотириразовому оптичному діапазоні, покращувати зображення в режимі реального часу за допомогою нового ШІ програмного забезпечення, а також стабілізувати динамічні відео на більш високому рівні.

Як і у базових версій iPhone 14, преміальні смартфони нового покоління отримали функцію визначення ДТП для автоматичного виклику екстреної допомоги, а також надсилання повідомлень через супутникову мережу, коли користувач перебуває поза зоною мобільного покриття.

Стартова ціна нового iPhone 14 Pro — $999, а збільшену версію Pro Max можна буде купити у США за ціною від $1099.


287