Міжнародні партнери готові брати активну участь у відновленні Харківщини. Олег Синєгубов

Міжнародні партнери готові брати активну участь у відновленні Харківщини. Олег Синєгубов

20 квітня у Києві на базі Конгресу регіональних і місцевих влад при Президентові України відбувся Міжнародний Саміт міст та регіонів.

Всього у цьому заході взяли участь більш ніж 100 учасників, що представляли 17 країн та міжнародні організації. За участі Президента України Володимира Зеленського та Генсека НАТО Йенса Столтенберга обговорювалися актуальні питання міжнародної взаємодії на рівні регіонів та громад.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Саміт став унікальною нагодою обмінятися досвідом та обговорити актуальні для Харківщини проблеми з українськими та міжнародними колегами. Так, наш регіон значно постраждав від дій російських окупантів та наразі потребує серйозної міжнародної допомоги та підтримки.

«Серед питань, які обговорював з європейськими партнерами, були зокрема питання гуманітарного розмінування, відновлення зруйнованого житлового фонду та соціальної інфраструктури, гуманітарної допомоги тощо, – підкреслив Олег Синєгубов.  – Вдячний організаторам та учасникам Саміту за конструктивну позицію та готовність брати активну участь у відновленні Харківщини».

Також начальник Харківської ОВА додав, що маючи підтримку всього цивілізованого світу Україна обов’язково переможе та відновить все, що було зруйноване війною.  

Фото

Теги:
синєгубов
міжнародний саміт міст та регіонів


Джерело: Харківська обласна державна адміністрація