Слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який незаконного заволодів транспортним засобом та викрав документи

Під час продажу авто власник дозволив сісти за кермо зловмиснику та здійснити тестову поїздку. Сам сів на пасажирське сидіння. Потім «покупець» запропонував помінятися місцями. Коли власник вийшов з автівки, чоловік поїхав у невідомому напрямку.

В грудні минулого року до поліції надійшов виклик від громадянина. Заявник повідомив, що невідомий викрав його автівку. Подія трапилась у Салтівському районі. Зловмисник, оглянувши автомобіль, запропонував власнику проїхатися та сам сів за кермо. Після поїздки він сказав, що його все задовольняє і він погоджується на ціну продавця. Чоловік запропонував власнику авто пересісти за кермо, і коли той вийшов з автівки, зловмисник поїхав з місця пригоди. Також він заволодів його паспортом та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу.

Оперативники та працівники сектору кримінального аналізу Харківського РУП № 2 провели комплекс оперативно-розшукових заходів та встановили особу зловмисника. Ним виявився 40-річний раніше неодноразово засуджений за майнові злочини місцевий мешканець.

Слідчі Харківського РУП № 2 повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 1, ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відділ комунікації поліції Харківської області