Допомагав військовослужбовцям рф здійснювати ротацію: поліцейські Харківщини викрили колаборанта

               

Зловмисник
займався перевезенням окупантів з
прифронтового селища до російського
Бєлгорода й у зворотному напрямку, а
також возив з росії зброю та боєприпаси
для військових угруповань рф, які воювали
на передовій під Харковом. Для цих
протиправних дій чоловік використовував
шкільний автобус. За пособництво
державі-агресору йому загрожує до 12
років в’язниці.

Правоохоронці встановили, що під час окупації Дергачівської територіальної громади 59-річний мешканець селища Козача Лопань погодився співпрацювати з загарбниками. Чоловік надав росіянам «послуги» з перевезення особового складу, зброї та іншого вантажу. Рейси з Харківщини й до кордону з територією російської федерації він здійснював на шкільному автобусі, водієм якого працював. Перед рейсом він перефарбував транспортний засіб у відповідну російську символіку.

Після деокупації українських територій зловмисник переховувався від правоохоронних органів у сусідньому селі, але був викритий завдяки спільній реалізації слідчих відділу поліції № 3 ХРУП № 1 та співробітників СБУ в Харківській області.

Наразі, за процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури, фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до 12 років.

Відділ
комунікації поліції Харківської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *