Стартувало приймання документів на створення служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства

На таку підтримку місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування надаватиметься субвенція з державного бюджету.

Мінсоцполітики розпочинає приймання документів від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з метою надання їм субвенції з державного бюджету відповідно до Постанови Уряду від 21 квітня 2021 № 398 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі».

Для розширення мережі спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб у державному бюджеті передбачено 274,2 млн гривень.

Коштом субвенції можуть бути створені наступні види спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: притулки, денні центри (з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат), консультативні служби. Також передбачено придбання автомобілів для мобільних бригад, які створені при притулках.

«Ми провели велику роботу з усіма регіонами, коли з’ясовували, які спеціалізовані служби у них створені, які з них справді працюють, у яких службах потреба людей є найбільшою. Зараз важливо, щоб кожна громада вірно оцінила потребу жителів у таких службах, власні можливості їх створити та забезпечити подальшу роботу», – зазначила Міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Документи приймаються до розгляду протягом 30 робочих днів з моменту оприлюднення постанови

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація