Юні мешканці Харківщини взяли участь у військово-патріотичній грі «Сила духу»

Зазвичай така гра проводиться на базі Тренінгового центру ГУНП в Харківській області двічі на рік – навесні і у жовтні. Весняні змагання присвячені Дню захисту дітей.

Четвертий рік поспіль захід для молоді організовує відділ ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області та Управління у справах сім’ї та молоді Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту.

За словами старшого інспектора ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Олександри Карась, у грі  взяли участь 13 команд з числа 80 юнаків та дівчат віком від 16 до 18 років з різних навчальних закладів, у тому числі дитячих будинків сімейного типу Харкова та області.

На початку змагань працівники кінологічного центру влаштували  показовий виступ службових собак. Діти побачили, як чотирилапі помічники знаходять заборонені речовини, беруть слід людини, затримують озброєних злочинців та виконують інші команди кінологів. Спецпризначенці роти поліції «СХІД» продемонстрували, як затримують правопорушників, а співробітники вибухотехнічного управління ГУНП в Харківській області організували для підлітків виставку зброї та боєприпасів.

Після виступу кінологів та їх службових собак розпочалася гра – підлітки виконували фізичні вправи, відгадували загадки і долали смугу перешкод.

Наприкінці змагань кожний гравець отримав диплом та жетон учасника змагань.

 

                     Відділ комунікації поліції Харківської області