Відбіркова комісія оприлюднила імена 40 військових та ветеранів, які представлятимуть Україну на Warrior Games

До складу першої в історії України збірної увійшов харків’янин Юрій Зекун.

«Сьогодні ми стали свідками народження першої в історії України Національної збірної команди ветеранів. Уперше 40 учасників, які пройшли національний відбір з 11-ти видів спорту, візьмуть участь у міжнародних Іграх воїнів у вересні в США, – зазначила Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. – Україна серед 8-ми націй світу, які приєдналися до найбільших ветеранських змагань світу. Після запеклої прозорої та чесної боротьби ми наразі можемо привітати перших учасників Національної збірної команди ветеранів у Іграх воїнів у США. Ці змагання є традиційними для воїнів, які віддали своє здоров’я під час захисту держави, але знайшли в собі сили і волю долучитися до змагань для досягнення спортивних результатів, а також перемоги над собою».

Міністерка також розповіла, що для участі у національному відборі до збірної надійшло 260 заявок від воїнів з різних куточків України. 229 учасників особисто взяли участь у змаганнях з 11-ти адаптивних видів спорту, які тривали на 5 локаціях протягом 2 днів.

Вона підкреслила, що ветеранські спортивні змагання «Ігри воїнів» стануть додатковим поштовхом для розвитку ветеранського спорту в Україні.

«Ми, тренери, ставимо собі високу мету. У нашої команди дуже значні шанси посісти призові місця. Попереду – стрімка підготовка збірної до участі в міжнародних змаганнях. Ми активно працюватимемо, щоб вивести нашу команду на найвищий рівень підготовки. Це буде спільна робота учасників, оргкомітету, тренерського складу та вболівальників», – зазначив головний тренер Національної збірної України Сергій Конюшок.

Він додав, що у липні та серпні будуть проведені 2 навчально-тренувальні збори за видами спорту.

Міжнародні змагання Ігри воїнів відбудуться 12-22 вересня 2021 року.

Ознайомитися зі складом Національної збірної команди ветеранів Warrior Games (Ігри воїнів) можна тут.

Довідка. У 2021 році вперше у Warrior Games візьме участь українська збірна поранених ветеранів та військовослужбовців. Warrior Games (Ігри воїнів) – це міжнародний мультиспортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, котрі отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків. Серед учасників – команди з восьми країн світу, а саме – із США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Warrior Games організовує Міністерство оборони США з 2013 року.

Адаптивні види спорту в програмі Warrior Games: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, паверліфтинг, волейбол сидячи.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація