Куп’янський район: рятувальники загасили пожежу сухостою на відкритій території

22 червня о 15:27 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території за адресою: Куп’янський район, с. Новоосиново.

До місця виклику виїхав черговий караул 44-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На момент його прибуття горіла суха трава на площі 800 кв.м. Вогнеборці локалізували вогонь о 15:50 та о 16:10 повністю його приборкали.

Загалом протягом доби рятувальники Харківщини загасили 4 подібних пожежі у природних екосистемах. Тож, зважаючи на сталу надзвичайну пожежну небезпеку, ГУ ДСНС України у Харківській області закликає громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву та стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками.


ГУ ДСНС України у Харківській області

230621-11.jpg230621-12.jpg