У Лозовій у межах «Великого будівництва» Володимира Зеленського відновлюють Палац культури

Роботи з капітального ремонту фасаду будівлі вже виконані на 80%.

Нині, як зазначив представник підрядної організації Павло Бабенко, повністю виконано утеплення покрівлі та на 80% від запланованого – утеплення фасаду. За даними будівельника, з більше 4 тис. кв. м площі фасаду утеплити залишилось приблизно 500 кв. м.

Проведені енергозберігаючі заходи дозволять економити до 50% коштів на опаленні в зимовий період.

«Зараз завершуємо утеплення фундаменту. Утеплення ж фасаду буде проходити з тильного боку будівлі. Також ми встановлюємо нову огорожу й плануємо роботи з благоустрою території, зокрема асфальтування внутрішньої території двору», – розповів Павло Бабенко.

Крім того, тут вже виконано роботи з блискавкозахисту та пожежної безпеки. Також, за словами підрядника, згідно з проєктом, міський Палац культури отримає сучасний ліфт для маломобільних груп населення. Ліфт буде облаштовано із зовнішнього боку будівлі.

Якість проведених робіт щотижня перевіряється представником замовника – Департаментом капітального будівництва Харківської ОДА.

«Якість робіт на об’єкті відповідає всім вимогам, підрядник має всі можливості, щоб завершити заплановані ремонти до 1 вересня», – розповів інженер технічного нагляду Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Василь Воробець.

Він також зазначив, що будівельники використовують матеріали для утеплення виключно українських виробників, які не поступаються за якістю закордонним аналогам.

За весь час проведення капітального ремонту будівлі Лозівський міський Палац культури працював у звичному режимі, будівельні роботи проводили паралельно з роботою закладу.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація