Управління стратегічних розслідувань відзначає річницю з дня створення

У жовтні 2019 року був створений міжрегіональний територіальний орган Національної поліції – Департамент стратегічних розслідувань.

З днем служби привітав співробітників підрозділу керівник главку поліції Станіслав Перлін. Він зазначив, що за такий короткий термін існування співробітники Управління стратегічних розслідувань показали вагомі результати роботи. Їх зусиллями виявлено та припинено діяльність кількох організованих груп та злочинних організацій, розслідувано значну кількість кримінальних проваджень з ознаками тяжких та особливо тяжких злочинів.

– Хочеться побажати вам терпіння і наснаги у роботі. Розвивайтеся, вдосконалюйте свої навички. Будьте професіоналами у своєму напрямку роботи. Добробуту і затишку у ваших родинах, – побажав Станіслав Перлін.

Пріоритетним напрямком діяльності підрозділу визначено у першу чергу виявлення, попередження і припинення діяльності стійких суспільно небезпечних організованих груп і злочинних організацій, які дійсно впливають на соціально-економічну та криміногенну ситуацію в регіонах, а також викриття злочинної діяльності їх лідерів, встановлення всього кола їх зав’язків, проведення превентивних заходів за напрямком діяльності.

Підрозділ також реалізує державну політику у сфері поглиблення міжнародної співпраці та обміну досвідом, запозичення позитивних напрацювань. На початку року працівники підрозділу ознайомилися з методами та практикою Великої Британії у боротьбі з організованою злочинністю, які використовуються Національним агентством з питань боротьби зі злочинністю та регіональними підрозділами боротьбі з організованою злочинністю.

Співробітники, які показали найкращі результати у роботі, отримали подяки та відомчі відзнаки.

Відділ комунікації поліції Харківської області