В області немає проблем із забезпеченням лікарень киснем – Черняк

На сьогодні в лікарнях Харківщини є 2830 ліжок із потоковим киснем, із них зайнято – 1982.

Про це заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк повідомив на брифінгу 19 жовтня.

«Ми знайшли можливість усі харківські лікарні, які залучені в ковід, забезпечити киснем у повному об’ємі, який сьогодні, до речі, є дуже великим. Саме Харківщина на сьогодні має дуже великий відсоток попиту на кисень від загальної потреби в державі. Проблем щодо забезпечення лікарень киснем немає», – зазначив Михайло Черняк.  

Він додав, що на ситуацію не вплине тимчасове припинення роботи одного з заводів із виробництва медичного кисню. Нестачу компенсують за рахунок інших виробників.

Також заступник голови ХОДА зауважив, що загальна госпітальна база Харківщини для роботи з COVID-19 становить 23 лікарні, в яких наявні 4899 ліжок. На ранок 19 жовтня було зайнято 3600 ліжок. Серед тих, хто був госпіталізований у «ковідні» лікарні, лише 130 пацієнтів вакциновані. 

«У разі потреби ми веземо навіть до Куп’янська, коли людина потребує допомоги. Ми використовуємо всю госпітальну базу, наша область має єдиний медичний простір і ми користуємося всіма можливими потужностями, які є, щоб надати адекватну допомогу», – зауважив Михайло Черняк. 

Крім того, заступник голови ХОДА нагадав, що академічні інститути в Харкові, що не залучені до роботи з COVID-19, взяли на себе навантаження по інших окремих категоріях пацієнтів, які не можуть потрапити в перепрофільовані під COVID-19 лікарні.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація