Для працівників ХОДА провели заняття з надання першої допомоги

Тренінг з надання першої долікарської допомоги потерпілим в надзвичайних ситуаціях провели 21 жовтня представники Червоного Хреста в Харківській області.

Проведення тренінгу ініціював Департамент цивільного захисту ХОДА.

Під час заняття працівники структурних підрозділів Харківської ОДА дізналися, як перевіряти стан людини, що робити, аби непритомній людині звільнити дихальні шляхи, як здійснити масаж серця та як працювати з дефібрилятором. Також присутнім розповіли про діяльність Червоного Хреста.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Іван Сокол повідомив, що такий тренінг вирішили провести після того, як під час навчальних евакуацій у школах було виявлено низьку усвідомленість щодо надання першої допомоги серед дітей та дорослих.

«Саме після того, як ми побачили, що серед дорослого населення низький відсоток знає про те, як надавати першу допомогу, то вирішили відповідні навчальні тренінги провести і для працівників ХОДА. Товариство Червоного Хреста в Харківській області підтримало нашу ініціативу», – пояснив Іван Сокол.

Як зазначила виконавча директорка Товариства Червоного Хреста в Харківській області Тетяна Зима, за статистикою 20 % осіб не доживають до приїзду «швидкої», бо їм надають неправильну першу допомогу.

«Ми проводимо майстер-клас із надання першої допомоги для того, щоб кожен усвідомлював, що може врятувати життя. Важливо, що аудиторія зможе відпрацювати на манекенах усі дії. Наша мета, щоб люди, які сьогодні тут, пішли зі знаннями і з більшою впевненістю в тому, що вони можуть надати допомогу, якщо поруч стався якийсь нещасний випадок», – розповіла Тетяна Зима.

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація