Шановні українці, щиро вітаю всіх з великим та величним державним святом – Днем Соборності України!

Саме ця історична подія, що відбулась 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві – офіційне проголошення Акта Злуки – міцно закарбувалася в народній пам’яті та серцях людей.

Саме Актом Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки була скріплена молода українська держава. І нехай жорстокі вітри історії знову почали розхитувати нашу державу, ця історична подія показала всьому світу, що Україна – це єдина країна, а українці – це єдиний народ. Народ-землероб, народ-митець, народ-воїн, народ, як сказав поет, «якого Правди сила ніким звойована ще не була». Тож від Карпатських смерек і до донецьких степів, від полісся до Криму – все це наша єдина країна!

З особливою шаною та трепетом я ставлюсь до Дня Соборності сьогодні, коли нашу свободу та волю на нашу єдність намагається зруйнувати загарбник. Та, як сказав у своїй нещодавній промові Президент України Володимир Зеленський, усім нам наразі потрібно зберігати спокій та впевненість у тому, що держава готова дати відсіч окупанту, всі ми готові захистити свою землю. І, як кажуть – «нам своє робить»: будемо зміцнювати обороноздатність країни, будувати мирну інфраструктуру, навчати дітей та жити повноцінним життям.

Тож, я впевнений: як ми встояли в буремні часи минулого століття, обрали свободу і єдність у 2014 році, так втримаємося й сьогодні! Зі святом вас, шановні земляки!

Джерело: Харківська обласна державна адміністрація