Поліцейські Харкова видворили за межі держави двох іноземців, які безпідставно перебували на території України

Заходи проводилися співробітниками Управління міграційної поліції ГУНП в Харківській області спільно з працівниками Харківського Головного управління державної міграційної служби України.

11 червня 29-річний громадянин Узбекистану звільнився з Холодногірської виправної колонії № 18, де відбував покарання за скоєння за злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості. Підстав для перебування на території України він не мав.

Відносно іноземця співробітники ГУДМС України в Харківській області склали протокол за ст. 203 (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. В подальшому чоловіка помістили до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, через який він 17 червня покинув територію України.

17 червня поліцейські УМП ГУНП в Харківській області супроводили  до аеропорту громадянина Грузії, який 9 червня звільнився з Холодногірської  виправної колонії № 18, де відбував покарання за розбій. За поданням міграційної поліції йому було скасовану посвідку на постійне проживання. Поліцейські сприяли громадянину Грузії в отриманні довідки на повернення до країни походження, після чого він залишив територію України.

Обом чоловікам заборонений в’їзд на територію України строком на 3 роки.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області