Майже 5 млн.грн. Лозова витратила на благоустрій у 2011 році +vd

 

Про те, на що пішли ці кошти, сьогодні, 31 січня, звітував головний комунальник Лозової Сергій Костюк.

Майже 5 мільйонів гривень витратила міська влада у 2011 році на благоустрій Лозової. Про те, на що пішли ці кошти, сьогодні, 31 січня, звітував головний комунальник Лозової Сергій Костюк. Робив це перед виконавчим комітетом  міськради.

На 4 мільйони 700 тисяч, які у 2011 році спрямували на благоустрій, у Лозовій переважно ремонтували й очищували шляхи, освітлювали вулиці, боролися зі сміттям та озеленювали місто.

Більшу частину грошей пустили на дороги: тільки їх утримання і поточний ремонт обійшовся у мільйон 700. Це не рахуючи державної дотації у 7 мільйонів, за яку шляхи ремонтували капітально, місцями поверх міських латок.

Минулого року відремонтували і відновили 2,5 кілометри мереж зовнішнього освітлення. Майже півмільйони гривень пішло на санітарне очищення Лозової, утримання кладовища та полігону для відходів, ліквідацію стихійних звалищ. Комунальники встановили сотню контейнерів для сміття і 34 урни.

Минулоріч видалили майже 200 хворих та сухих дерев. Натомість посадили 1100 саджанців. Щоправда, третина молодих дерев до осені засохла. Цього року  саджанці будуть купувати кращої якості, зазначив Сергій Костюк. Їх садитимуть переважно по вулиці Жовтневій замість тополь, які спилюватимуть.

Головні ж завдання з благоустрою на рік, які ставлять перед собою комунальники, – це продовження роботи по шляхах, озелененню, освітленню, вирішення питання, що робити з переповненим сміттєзвалищем, і окремим пунктом — відродження парку “Дружба”.

Валерія Гецко

 

{flv}31_01_2012_5 mln griven{/flv}