Лозівські діти з особливими потребами показали свої таланти +vd

 

Для цих дітей провели фестиваль “Повір у себе і в тебе повірять інші”. У Лозовій він проходить уп’яте.

Для цих дітей провели фестиваль “Повір у себе і в тебе повірять інші”. У Лозовій він проходить уп’яте. Організував конкурс Лозівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 11 квітня у Будинку дитячої та юнацької творчості підбили підсумки фестивалю і провели концерт.

45 хлопчиків та дівчат віком від 6 до 15 років продемонстрували справжні витвори мистецтва. Це і різноманітні малюнки, і вишивка, і картини з мушель та макаронів. А ще — м’які іграшки, паперові вироби, листівки.

Цьогоріч робіт більше, ніж у минулі роки. Так говорить директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталя Бережна. За її словами, у кожній роботі дитина проявила свою індивідуальність і наполегливість, вклала всю душу.

Невід’ємною частиною фестивалю є концерт. Це своєрідний подарунок за старання дітей. Одна з учасниць конкурсу, Альбіна Григораш, вже вдруге на такому заході. Дівчина говорить: їй подобається брати участь у фестивалі, бо вона полюбляє робити красиві предмети своїми руками.

Конкурсантка Лада прийшла на концерт разом з мамою, оскільки вони удвох створювали картину з мушель “Спогади про море”. Дівчинка розповідає, що працювали над витвором мистецтва півроку: було важко приклеювати мушлі одну до одної так, щоб вийшла квітка.

Організатори конкурсу дали змогу дітям і їхнім батькам послухати пісні, подивитися танці і жартівливі сценки. Проте концерт — не єдиний подарунок. За словами Наталі Бережної, на хлопців та дівчат чекають ще солодощі та дипломи.

Ірина Лєушканова

 

{youtube}MmRhjUj9HJo{/youtube}