Лозівські рятувальники показали школярам, на що здатні +vd

 

День цивільного захисту провели у школах Лозової 26 квітня. У колегіумі №2 до програми додали рятувальників.

День цивільного захисту провели у школах Лозової 26 квітня. Від нього був звільнений тільки ліцей №4 — він відбувся антитерористичними навчаннями у березні. А усі інші проводили у четвер лекції з відповідних тем, тематичні виставки, конкурси і тренувальні евакуації.

У колегіумі №2 традиційну програму урізноманітнили лозівські рятувальники. Умовна пожежа, за сценарієм, виникла у кабінеті на другому поверсі. Там начебто застряг один з учнів. Керівництво викликало пожежних і евакуювало всю школу. Рятувальники спустили хлопця з вікна по драбині і пустили воду з пожежного рукава, імітуючи гасіння.

Школярам показали, що таке гідрант, через який наповнюють водою пожежні машини, і дали можливість самостійно погасити розведене вогнище вогнегасником.

Перед прощанням хлопчакам і дівчатам дозволили подивитися і помацати усе, що їм здалося цікавим.

За словами начальника СДПЧ-24 Євгена Шевченка, подібні навчання-демонстрації дозволяють краще пояснити дітям важливість правил протипожежної безпеки. Те, що вони побачили, відчули і виконали,  дає більший ефект, ніж теорія, погоджуються з рятувальниками педагоги.

Валерія Гецко

 

{youtube}5Ka1G4OYm48{/youtube}