Одразу 3 нові медичні заклади планують відкрити у Лозовій цього року +vd

Першою відкриють муніципальну аптеку — вона надаватиме ліки пільговикам. За нею — філію обласної станції переливання крові. А потім радуватимуть авилівчан.

Понад рік депутат Харківської облради Олександр Колесніков вів переговори з обласним керівництвом, аби допомогти лозівським донорам. Ті приходили на прийом до депутата і скаржилися, що у Лозовій відсутні нормальні умови, щоб здавати кров. Місцева станція переливання має застаріле обладнання, потребує ремонту і рідко приймає кров.

Паралельно з депутатом листи до обласної влади з цього приводу надсилали і з лозіської мерії. Нарешті облдержадміністрація вирішила відкрити у Лозовій філію обласної станції переливання крові.

“Обласним управлінням охорони здоров’я передбачені ставки для цього філіалу, і було звернення обласної адміністрації до мера міста з проханням виділити приміщення для цієї філії. Приміщення підібрали на вулиці Жовтневій”, – повідомив Олександр Колесніков.

Філія обласної станції переливання крові у Лозовій стане першою і поки єдиною на Харківщині. Вона знаходитиметься у тій самій будівлі, де колись працювала служба крові, — за адресою Жовтнева, 1. Зараз тут діє наркологічне та психіатричне відділення міської лікарні і протитуберкульозний диспансер. Половина кабінетів у будівлі — пусті. Частину з них віддадуть диспансеру, частину — службі крові, і за опалення приміщень нарешті буде кому платити.

“Лівий бік будівлі 1-2 поверхів — це обласний протитуберкульозний диспансер. Там у нас ЛМЛ (Лозівська міська лікарня — ред.), наркологи і психіатри. І ось іще додатково буде служба крові. Супер!. Тобто, це ефективне використання приміщення, це зручно географічно”, – не приховує задоволення Лозівський міський голова Сергій Степанов.

Географічно зручною має стати і сімейна медицина для авилівчан. У приміщенні колишньої залізничної санстанції планують відкрити амбулаторію сімейного лікаря — від міської лікарні. Поки триває нешвидка процедура переоформлення будівлі, місто вже взялося її опалювати.

До сімейників тут хочуть додати і аптечний пункт, про який давно просять мешканці Авилівки. Він буде підрозділом нещодавно створеної муніципальної аптеки. Але спочатку відкриють її головне відділення — на другому мікрорайоні. Мер говорить, це станеться вже до травневих свят.

“Реально будемо діяти точно по аптеці. Це терміни півтора-два місяця. По станції переливання крові — я думаю, вона по термінах буде другим об’єктом. Третій, більш складний об’єкт, — це амбулаторне відділення ”, – планує мер.

За словами міського голови, місто поставило собі за мету відкрити останній з закладів ще до осені. Якщо нічого не завадить.

Валерія Гецко

 

{youtube}FOuT_rv3xiU{/youtube}