Лозівські інваліди присвятили змагання з риболовлі пам’яті Олега Лебідя +vd

Змагання, присвячені пам’яті  лідера громадського руху інвалідів у Лозовій, провели 6 серпня на Близнюківщині.

 

 

Олег Лебідь сам організовував змагання і мав брати у них участь — але не встиг. Він пішов з життя місяць тому через хворобу. Його колеги вирішили не скасовувати захід, а перетворити на вшанування пам’яті друга.

Центр реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів зібрав на щорічні змагання з рибної ловлі 24 учасники. Це найбільша кількість за останні роки, говорять організатори. Втрата лідера Олега Лебідя згуртувала інвалідів і друзів організації. Приїхали навіть ті, хто раніше не знаходив часу, як співголова Конфедерації громадських організацій інвалідів Олександр Родіонов. “Олег Лебідь багато разів кликав мене на рибалку, і я жодного разу не приїхав. Коли ми бачилися востаннє, начебто домовились. І мова якраз йшла про цей захід”, – розповів харківський діяч.

Ставок біля села Преображенівка для змагань безкоштовно надав його орендар, місцевий підприємець Олексій Биков. Змагання почалися о 6 ранку. Учасники ловлять на вудки. Здобуток більшості — дрібнота. Утім, учасники говорять, що приїхали не за перемогою. Набагато ціннішою, говорять, є можливість поспілкуватися, відпочити на природі і згадати Олега Лебідя — людину, яка їх об’єднала і якої їм тепер не вистачає

Змагання тривають 3 години. Переможців визначають за двома категоріями: за кількістю і вагою. На рахунок йдуть карасики. Найбільше — 29 штук — наловив Борис Фабричний. За вагою зараховується велика риба. Товстолобик виявився важчим за білих амурів суперників. Він потягнув на 1,650 кг і приніс перемогу Володимиру Павлову. Перші місця отримали у якості призів риболовне знаряддя. Призерам роздали грамоти.

Валерія Гецко

 

{youtube}lK7uZUJ8wXE{/youtube}