Частина підприємців Лозівського колгоспного ринку знову бастували +vd

Людям урізують прилавки. Адміністрація ринку пояснює це правилами торгівлі, які затвердила Лозівська міська рада.

 

 

15 серпня, 14 година. Робочий день підприємців завершився, утім вони не розходяться по домівках. Говорять, що залишились боронити свої торгові місця.

За день до цього зсунули торгові місця на сусідньому ряді. Зробили це вночі, не попереджуючи людей, говорять підприємці. Кожному виділили лише по метру. Посилаючись на правила торгівлі, торговий інспектор ринку Ігор Бородін пояснює: якщо місце ширше, його слід урізати до норми.

Правила затвердили на сесії міської ради ще у серпні 2011 року. Щоправда, впроваджують їх до всіх по-різному. Ігор Бородін зізнався: ті, хто поклопотали раніше, отримали більше метрів.

Якщо адміністрація ринку вимагає порядку у метражі, то має виконати інше торгове правило – укласти з людьми договори, переконаний голова профспілки підприємців Ігор Коломак. Торговці говорять, що просять про угоди вже 3 роки.

Ігор Коломак говорить, шо у ситуації, яка виникла, підприємці самі винні. Якби вони трималися купою, тоді могли б диктувати свої правила.

16 серпня підприємці та адміністрація ринку зустрілися з представниками місцевої влади у міськвиконкомі. За словами профспілкового голови Ігора Коломака, там вирішили, що торговців поки зсувати не будуть. Їм надішлють письмові попередження і лише потім діятимуть. Це збереже підприємцям кілька днів.

Анна Скрипник

 

{youtube}aZSKkvvE8Eo{/youtube}