Лозівська міліція розкрила 2 вбивства, інсценовані під самогубства +vd

Одразу два злочини, схожі в обставинах до дрібниць, довелося розкривати лозівській міліції у вересні, розповіла помічник начальника Лозівського міськвідділу міліції з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Тетяна Носова.

Двоє друзів-лозівчан вирішили підзаробити. Вони влаштувалися сторожами у господарстві на Близнюківщині. Однак вранці 17 вересня їхній начальник застав у сторожці мертве тіло і викликав правоохоронців.

Міліції з Близнюків напарник загиблого розповів: коли вночі він прокинувся, то побачив, як друг стікає кров’ю з ножем в руці, і побіг за допомогою. Однак слідчі розповіді не повірили і, зрештою, встановили: самогубство інсценовано, сталося вбивство.

Як згодом зізнався підозрюваний, вони з другом прихопили на чергування алкоголь. Під час посиденьок між ними виникла сварка через гучно увімкнений телевізор. У запалі один з чоловіків схопив зі столу кухонного ножа і вдарив іншого у груди. Поранення виявилося смертельним.

Схожа історія сталася у селищі Краснопавлівка Лозівського району. 18 вересня міліціянти приїхали у місцеву квартиру на виклик медиків. Посеред кімнати вони знайшли тіло 56-річного чоловіка. Його співмешканка плакала і розповіла правоохоронцям, що загиблий вкоротив собі віку — він кілька разів погрожував це зробити. Чоловік начебто взяв 3 кредити і не міг розплатитися. Але міліціянти не повірили жінці: та поводила себе підозріло.

“Вона до приїзду слідчо-оперативної групи вимила ніж, яким було завдане ножове поранення, і мила вже підлогу у кімнаті, де лежав загиблий. Версію самогубства спростував і експерт-криміналіст, який робив розтин. Такий удар чоловік завдати собі ніяк не міг”, – розповіла журналістам помічник начальника Лозівського міськвідділу міліції  Тетяна Носова.

Зараз обидва підозрювані зараз знаходяться під вартою. Обом загрожує від 7 до 15 років в’язниці. Їхні злочини слідство кваліфікує як умисне вбивство.

Валерія Гецко

 

 

{youtube}BWq_CRQoe7w{/youtube}