Для студентів Панютинського аграрного ліцею провели екскурсію у міліції +vd

Ці хлопці отримали екскурсію до Лозівського міськвідділу міліції як бонус до гарних оцінок. За словами практичного психолога ліцею Алли березної, вони — одна з найкращих груп закладу, і деякі хлопці хочуть згодом працювати у міліції.

Частина зустрічі — обов’язкова лекція про відповідальність за порушення. Хлопцям нагадують, що не можна пити, курити, вештатися без діла, сідати за скутер без водійського посвідчення. А ще розповідають, хто найчастіше потрапляє в аварії і які злочини більше скоюють підлітки.

Після лекції — демонстрація. Екскурсантам показують, що є у валізі криміналіста і для чого воно використовується. Зброя — розряджена і перевірена, бронежилети і каски теж швидко переходять у руки ліцеїстів.

Екскурсії проводять для профілактики правопорушень, пояснюють у міліції. Під час таких бесід з демонстрацією інформація сприймається більш дохідливо. Особливо тими підлітками, які потрапляли сюди за інших обставин. Щоправда, у цій групі таких немає.

Практично професійний інтерес у майбутніх автомехаників викликає штрафмайданчик. Тут стоять машини, понівечені в аваріях. У двох автомобілях загинули люди. Кальян на капоті — як символ причини трагедії. Студенти вражені: кажуть, п’яним за кермо краще не сідати.

У всій групі екскурсантів немає жодного нудьгуючого обличчя.  Задоволені і самі правоохоронці. Зі студентами, кажуть, працювати легше, ніж зі школярами. Як зауважила помічник начальника Лозівського міськвідділу міліції зі зв’язків з громадськістю та ЗМІ Тетяна Носова, ці підлітки дисциплінованіші, їм усе цікаво, особливо тим, хто збирається згодом прийти сюди не на екскурсію, а працювати. 

Валерія Гецко

 

{youtube}DbFoZjCYVeE{/youtube}