Лозівські інтернатівці вразили лінійників питаннями про трюки з інтернету +vd

«Залізниця – не іграшка», – пояснювали дітям з Лозівської школи-інтернату співробітники лінійної міліції. Вони зустрілися з малечею 4 грудня, аби попередити хлопців та дівчат про небезпечність колій та потягів. Але вже за кілька хвилин зрозуміли: діти мають берегтися не стільки залізниці, скільки інтернету та телебачення.

Діти запитували про реальність трюків на залізниці, які бачили на відео з Всесвітньої мережі. Під час одного з них хлопець лягає під потяг – і залишається живим, на іншому – фокусника збиває, а той залишається неушкодженим. І ще один трюк – мандри на вантажних потягах. Лінійники наголосили: жоден з трюків не можна відтворювати у реальному житті: залізниця — вкрай небезпечне місце.

Директор школи-інтернату Оксана Петрусенко просила лінійників докладніше розказати учням про трагічні наслідки для дітей-утікачів. Таких серед лозівських сиріт тепер менше, але вони все одно є, говорять вихователі. Підлітки найчастіше втікають через суперечки з однолітками у звичайній школі. Щораз, коли повертаються, шкодують про свої вчинки. Однак за час мандрів встигають наразити себе на смертельну небезпеку. Вчителі говорять, що намагаються попередити лихо, і часто нагадують учням навіть добре зрозумілі речі.

Анна Скрипник

 

{youtube}7oPKk3DUhd4{/youtube}