Лозівчанам видаватимуть пільги готівкою

Відтепер пільговики, яким держава покривала витрати на оплату комунальних послуг, зможуть отримувати ці гроші готівкою.

Раніше гроші на оплату комунальних послуг для пільговиків нараховувалися комунальними установами щомісяця, відтепер можна отримати ці гроші готівкою. Для цього потрібно звернутися до управляння соцзахисту до 1 жовтня та написати заяву. Люди, які залишаться на безготівковому розрахунку, не зможуть оплачувати квартплату за рахунок пільг.

 «На витрати з управління багатоквартирним будинком ці кошти також зайдуть, але ж потім необхідно чекати цілий сезон опалюваний, або неопалюваний, коли ці кошти потім людина зможе отримати», – Вікторія Кіпкало, начальник управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради.

Керівник управління соцзахисту Вікторія Кіпкало наголосила, краще перейти на готівкове отримання пільг, аби щомісяця отримувати кошти та сплачувати за всі види послуг. Для підприємств та ОСББ, які надають послуги, також з’явилися нові правила. Якщо основна маса пільговиків буде отримувати пільгу у безготівковій формі, підприємства ЖКГ повинні укласти договір з «Ощадбанком».

«Для того, щоб АТ «Ощадбанк» зараховував на облікові записи отримувачів пільг кошти за фактично спожиту послугу. Що стосується ОСББ, то укладають договори лише ті ОСББ, які надають послугу.Наприклад, як у місті Харкові є ОСББ, в яких є котельні», –  Вікторія Кіпкало, начальниця управління праці та соціального захисту населення.

Лозівчани, які не можуть самостійно відкрити рахунок у банку та написати заяву, можуть звернутися до своїх соцпрацівників. Рахунок також можна відкрити у будь-якому відділенні «Укрпошти».

Один коментар

  1. А ЕСЛИ ПОЛУЧАЮ ПЕНСИЮ В ПРИВАТ БАНКЕ НАДО ОТКРЫВАТЬ СЧЁТ