Другий тур лозівського вокального шоу “Золотий мікрофон” присвятили кіно +vd

“Золотий мікрофон” повернувся. Вокальне шоу лозівського Палацу культури напередодні Нового року взяло вимушену перерву — у лозівчан не було грошей, аби ходити на концерти. Так пояснила директорка Палацу Алла Михайлова. Але зараз, коли ситуація з виплатами бюджетникам більш-менш стабілізувалась, проект продовжився. У ньому змінилися правила, темп пришвидшився, а конкурсанти набралися досвіду й уміння.

Другий тур вокального шоу “Золотий мікрофон” 19 січня зібрав кілька сотень глядачів. Більшість — якщо не всі — прийшли підтримати знайомих, які змагаються сьогодні на сцені.

У проекті змагаються 10 пар. Половина учасників — це аматори віком від 18 до 50 років. Їх відібрали на кастингах. Іхні партнери — артисти Палацу культури.

Після перерви у шоу змінилися правила: турів буде менше, і найближчі три з них жодна пара не вилетить з проекту — вони накопичуватимуть бали від журі. У фіналі ж заспівають тільки 4 пари: три потраплять у нього за сумою балів, четверту ж оберуть глядачі.

А поки пари співають пісні з кінострічок. Кіношна тема примусила багатьох конкурсантів перевтілюватися і змінювати амлуа. Рокери Світлана Маранчак та Руслан Ус заспівали ліричну пісню — й отримали схвальний відгук.

Одразу кільком парам довелося працювати не лише над вокалом і драматургією. Олену Линник і Дениса Гуменного постановники примусили активно потанцювати, а пару Яна Жданєй та Євген Осипенко — не менш активно перевдягатися. За лаштунками обидві пари визнали: завдання виявилося не з простих.

Виступи суто жіночих пар отримали ледь не найвищі оцінки від журі. Ірина Полякова і Ольга Лугова з їхньою “Жінкою, що співає” вразили суддів вокалом і щирістю. Вікторія Фесенко та Марина Чуйко примусили одного з членів журі, Аркадія Гільяна, за його зізнанням, згадати батьків. А ось народному вокалу Наталі Воропаєвої та Анни Сибільової суддя Андрій Янишевський поставив десятку — єдину за весь вечір. Їхня ж пісня була визнана однією з найскладніших.

З оцінками журі конкурсанти погоджуються і обіцяють своїм вболівальникам, що від туру до туру ставатимуть кращими, ще більш професійними і яскравими.

Попри хвилювання і деякі помилки учасників, організатори задоволені тим, як пройшов другий тур. Більш того, директорка Палацу культури визнала, що конкурсанти виступили навіть краще, ніж сподівалися організатори.

За підсумком голосування журі у цьому турі першу позицію рейтингу займають одразу три пари. Це пари №5 — Вікторія Фесенко-Марина Чуйко, №9 — Ірина Полякова-Ольга Лугова і №10 — Олена Линник-Денис Гуменний. Однак найближчі переслідувачі відстають від них лише на один бал.

Наступний тур призначений вже на найближчу суботу, 26 січня.

Валерія Гецко

 

{youtube}MDSRcPmThtc{/youtube}