У Миколаївці на Лозівщині більшає охочих пірнути в ополонку +vd

19 січня мешканці села Миколаївка Шатівської сільської ради зібралися біля ставка, аби посвятити воду. Люди приходять сюди, бо у населеному пункті немає своєї церкви. Священик отець Олександр приїздить з іншого села, Катеринівки, яке знаходиться під Лозовою.

Святкового дня батюшка благословив усіх, хто відважився увійти в холодну воду. Закликав робити це зі смиренністю у душі.

Утім стримано скупатись в ополонці вдавалось не всім. Дівчина на ім’я Оксана сміливо розбіглася перед стрибком, а вже за мить зрозуміла, як воно насправді у крижаній воді. З ополонки вона вискочила, як з окропу. Говорить, що стрибала вперше і думала, що не випливе.

Пані Оксана була єдиною жінкою у Миколаївці, яка відважилась скупатися взимку. Підтримати її на наступний рік майже готова сільський голова Оксана Безверхня. Керівницю активно вмовляє Аркадій Гільян, який започаткував купання на Водохреще у Миколаївці. Чоловік стрибає в ополонку вже 11 рік. Він дякує селянам, за те, що допомагають організовувати пірнання і самі беруть у них участь.

Кількість сміливців щороку більшає. Нині їх зо 20. Аркадій Гільян переконує, що охочих було б і більше, коли б не багнюка. Не всі змогли проїхати ґрунтівкою.

Анна Скрипник

 

{youtube}pIVs_v0ltkQ{/youtube}