Лозівські пожежні пояснювали бабусям та сім’ям з дітьми правила безпеки +vd

У вівторок, 22 січня, рятувальники ходили по будинках панютян та пояснювали, як вберегтися від вогню. Аби почуте швидко не забулося, людям роздали друковані пам’ятки.

Інспектор держтехнагляду Микола Мазурик найперше обійшов кількох самотніх бабусь. Через необережність і погану пам’ять вони — потенційні жертви пожеж. У першої ж господині побачив: вона сушить речі над піччю. Пожежний попередив жінку, що так робити не можна.

Разом з бабусями рятувальника уважно слухала завідуюча Панютинським відділенням соціальної допомоги вдома Валентина Дівнич. Соцпрацівники самі розтоплюють підопічним печі. Аби не наробити біди, вони без нагадувань відвідують інструктажі рятувальників.

Для мами 7-місячної дівчинки Людмили поради Миколи Мазурика багато в чому стали відкриттям. Вона мало знає про обслуговування печі. Говорить, що цим чоловік займається. Утім одного правила жінка завжди дотримується: ніколи не залишає дитину саму вдома.

У багатодітній родині Звонкових, куди також завітав інспектор, малі теж завжди під наглядом. Дітей змалку вчать, як поводитись з вогнем. Правила перестороги вони знають на зубок.

Микола Мазурик ставить за приклад таке виховання дітей. Говорить, люди гинуть через недотримання усім відомих речей. На Лозівщині таке трапляється все частіше. У 2012 році загиблих було 13 проти 12 у 2011-му, і з трьох до восьми зросла кількість травмованих. З початку ж Нового року у районі вже трапилося 3 смерті.

Анна Скрипник

 

{youtube}j1hSyux1ZB4{/youtube}